Schizofreen worden van candida

Uit een onderzoek blijkt dat een seksueel overdraagbare schimmelinfectie een link heeft met schizofrenie bij mannen. Het geheugen van geesteszieke vrouwen wordt ook aangetast.

De candidaschimmel heeft iedereen in het spijsverteringsstelsel, maar zodra de schimmel overmatig groeit, veroorzaakt hij spruw bij kinderen en infecties van de geslachtsorganen bij volwassenen.

Ongeveer 260 mannen deden mee aan het onderzoek. 65 mannen met schizofrenie dus ongeveer een kwart, produceerde antilichamen tegen een infectie die candida veroorzaakt. Antilichamen zijn eiwitten die door levende wezens worden geproduceerd als reactie op antigenen. Antigenen zijn lichaamsvreemde stoffen als virussen, bacteriën en grote moleculen. Antilichamen en genen binden zich aan elkaar, zo worden ze onschadelijk.

Schizofrene vrouwen met zeer hoge antilichamenwaarden tegen candida scoorden opvallend slechter bij geheugentests. Er is dus waarschijnlijk een verbinding tussen candida-infectie en een geestesziekte, maar het is nog wel erg vroeg om bepaalde dingen echt naar voren te brengen als waarheid. Daarvoor moet er nog meer onderzoek gedaan worden naar relaties tussen deze twee dingen.

Als een arts er op tijd bij is, kan hij in de meeste gevallen de candida-infecties tijdig behandelen en dus genezen. Er is geen keihard bewijs dat er een relatie is tussen de candida-infectie en hersenprocessen. Het organisme dat een rol speelt bij de infectie, tast waarschijnlijk het geheugen van schizofrene en/of bipolaire vrouwe aan. Hier zou meer onderzoek naar moeten komen, stel dat dit waar is, dan kan er veel voorkomen of tijdig genezen.

Een professor stelt dat je de candida kan vermijden. Dit zou kunnen door minder suiker in te nemen, onnodig antibiotica te vermijden en een goede lichaamshygiëne erop na te houden. Normaliter houden je lichaamseigen bacteriën en je immuunsysteem candida onder de controle.

De conclusie is dat er meer wetenschappelijk onderzoek moet komen naar causale verbanden tussen de candida-infectie en mogelijke geheugenproblemen.

Reageer

Emailadres wordt niet getoond.


*