SOA-gewoontes in culturen

De specifieke gebruiken verschillen per land. Zelfs voor streken of districten geldt dit. Sommige gewoontes kunnen richtinggevend zijn voor je (seks)leven, ook vergroot het soms het risico op SOA’s. Als je hiv-positief bent en je weleens afreist naar je moederland, bijvoorbeeld naar een Afrikaans land, dan is de kans aanwezig dat je in contact komt met traditionele medicinale en culturele healings.

Sommige kruiden bevatten genezende aspecten die ondenkbaar goed zijn voor je geest en lichaam! Het is helemaal aan jou of je meedoet, maar je moet wel weten dat de werking van hiv-medicijnen is bewezen in de medische wereld. Gebruik die dan ook gewoon als je ze voorgeschreven krijgt van je arts. Bespreek met je arts wanneer je aan dergelijke geneeswijzen wil beginnen.

Vaginale stoombaden
In Suriname en sommige Afrikaanse landen is het heel gewoon dat een vrouw een vaginaal stoombadje neemt. De frequentie hiervan verschilt per persoon. Deze traditie is niet zonder risico’s. Je vagina kan zo strak worden dat je een grote kans loopt op het krijgen van bloedingen en scheurtjes. Je loopt meer risico op een SOA. Het is ook nog eens erg pijnlijk!

Het is een heel warm stoombad met daarin kruiden of bladeren waar je overheen hangt om je poes te ontdoen van viezigheid. In Suriname is deze gewoonte vrij gebruikelijk, vooral na een bevalling. De traditie zet zich voort bij de volgende generaties. Na een zwangerschap is het hete bad bedoeld om bloedrestjes te verwijderen en om de baarmoeder samen te laten trekken: deze moet weer zijn zoals voor de zwangerschap!

Strakke vagina en droge seks
Er zitten planten en kruiden tussen die je poesje droog en strak maken. Het schijnt zo te zijn dat veel mannen dit enorm fijn en leuk vinden. Het is een strategie om een man aan zich te binden, de vrouw denkt dat de kans dan ook klein is dat hij achter andere vrouwen aangaat. Droge seks kan behoorlijk pijnlijk zijn voor de vrouw. Er kunnen namelijk gewoon ontstekingen en wondjes ontstaan, deze zorgen voor bloedingen. Een voorbehoedsmiddel als een condoom scheurt best snel bij een (hele) droge vagina. Het gevolg is dat je sneller gepakt wordt door een SOA.

Reageer

Emailadres wordt niet getoond.


*