Mycoplasma genitalium: plaaggeest?

Mycoplasma genitalium is een soa. Het virus is een bacterie die via seksueel contact wordt overgedragen. Dit kan vaginaal, anaal of oraal zijn.

Uit een Engels onderzoek blijkt dat ca. 1 op de 100 personen een bacteriedrager is! Dat aantal is hoog. Niet iedereen krijgt klachten na besmetting, maar het kan leiden tot ontstekingen als je jouw bacterie onbehandeld laat.

Na besmetting kan de bacterie allerlei ontstekingen veroorzaken bij zowel mannen als vrouwen. In het bijzonder bij mannen kan de bacterie leiden tot een urineweginfectie en bij vrouwen tot vaginose (vaginale infectie). Vrouwen krijgen soms jeuk en pijn tijdens de seks. Bij mannen zorgt de bacterie voor afscheiding. Ook pijn bij het plassen komt heel veel voor.

Bij de meeste mensen zorgt dit virus eigenlijk niet voor symptomen of klachten. Als je onveilig seks hebt gehad met een of meerdere personen, dan kun je jezelf beter laten testen op dergelijke soa’s. Met onveilig wordt niet bedoeld dat de deur op slot was. Het virusje kan ernstige gevolgen hebben, dus je doet er goed aan om je arts te bezoeken.

Als het virus niet wordt behandeld, raken de eileiders bij vrouwen en de bijballen bij mannen ontstoken. Tenminste, die kans is heel groot. Hierdoor kun je (minder) vruchtbaar worden. Dat voorkom je door je te laten behandelen met een antibioticakuur.

Als een man zich niet laat behandelen kan het ook nog eens zorgen voor pijnlijke en gezwollen teelballen of prostaatklierontstekingen. Vrouwen riskeren een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en/of een bekkenonsteking. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap houdt trouwens NIET in dat je embryo in je borsten zal groeien…

Reageer

Emailadres wordt niet getoond.


*