SOA-spreekuurtje

In Apeldoorn loopt het storm bij het soa-spreekuur voor jongeren. Het is dan ook absoluut een groot succes. In het eerste halfjaar bezochten ongeveer 280 jongeren het GGD-punt in het Gelre ziekenhuis.

Op woensdagen kunnen de jongeren tot 24 jaar aldaar terecht voor een soa-test die duidelijk maakt of zij besmet zijn en dus een seksueel overdraagbare aandoening hebben. Van de bijna 300 jongeren had rum 16% een soa. Het gaat exact om 45 jongeren als je uitgaat van 280. En dat is best veel… Heeft dit een verband met een bepaalde trend? Gaan er dan echt steeds meer jongeren sneller en onveiliger het bed in? Heeft bijvoorbeeld online dating hier een correlatie mee?

Het was de laatste twee maanden soms zo druk op het spreekuur dt het voor de twee verpleegkundigen die daar stonden nauwelijks te behappen was. Dit gratis en anonieme spreekuur is een geweldig initiatief van GGD Noord- en Oost-Gelderland. Het is enkel bedoeld om jongeren te laten testen op een (vermoedelijke) soa.

Als een individu duidelijke soa-gerelateerde klachten heeft of  vragen over zwangerschappen, de anticonceptiepil of allerhande zaken, dan kan er gewoon een afspraak worden gemaakt bij de GGD voor een veel uitgebreider consult, zodat de arts naar je kan luisteren, jou kan onderzoeken en zonodig medicijnen kan voorschrijven.

Dit inloopspreekuur is op woensdagen van 15.00 tot 16.30 uur. Je kunt er dus anderhalf uur lang terecht. Je moet route 196 volgen in het Gelre ziekenhuis, tot aan de GGD-wachtkamer. Verdwaal vooral niet en nog een tip: heb gewoon vooral veilige seks. Je vermindert de kans aanzienlijk. Duik ook niet met ieder scharreltje het bed in, je weet nooit wat het aan zijn frikandel of aan haar poes heeft.

Reageer

Emailadres wordt niet getoond.


*