Soorten condooms

Het is verstandig om veilig te vrijen, op deze manier kun je voorkomen dat je een soa oploopt. Een veilige vorm van seks is het vrijen met een condoom, het welbekende rubber/latex hoesje dat wordt gebruikt om sperma op te vangen en fysiek contact tussen de bedpartners voorkomt.  Condooms zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, dus er is altijd wel een condoom te vinden dat op jouw wensen aansluit.

Verschillende maten

Condooms zijn in verschillende maten verkrijgbaar, net als bij kleding is het belangrijk dat ook een condoom goed past. Met een te groot condoom loop je het risico dat deze afglijdt en een te klein condoom kan scheuren. Bij de maten van de condooms draait het meestal niet om de lengte, maar vooral om de omtrek van het condoom. Vanwege de rekbaarheid van een condoom volstaat een standaard condoom meteen breedte van 52 tot 56 mm voor de meeste mannen.

Condooms met en zonder  reservoir

Hoewel verreweg de meeste condooms over een reservoir beschikken om het sperma in op  te vangen, bestaan er ook condooms zonder reservoir. Deze worden over het algemeen gebruikt voor orale seks. Wil je een condoom zonder reservoir gebruiken voor normale seks, laat dan ongeveer 1 cm aan het uiteinde over zodat hier het sperma in kan worden opgevangen.

Met en zonder glijmiddel

Condooms zijn met en zonder glijmiddel te verkrijgen, bij anale seks of wanneer de vrouw last heeft van vaginale droogheid is het verstandig om glijmiddel te gebruiken. Daarnaast verkleint glijmiddel de kans dat het condoom scheurt.

Gladde condooms en condooms met structuur

Daarnaast kun je kiezen voor gladde condooms en voor condooms die zijn voorzien van noppen of ribbeltjes. Deze laatste kunnen ervoor zorgen dat de clitoris en de vagina extra geprikkeld worden tijdens het vrijen.

Condooms met een smaakje

 Condooms met een smaakje zijn eigenlijk bedoeld voor orale seks, de standaard condooms hebben vaak een vieze smaak (vooral het glijmiddel is erg onaangenaam). Condooms zijn tegenwoordig met allerlei smaakjes te verkrijgen, bijvoorbeeld banaan, aardbeien en chocolade. Uiteraard zijn deze condooms ook gewoon te gebruiken voor vaginaal gebruik.

Hoe doe je een condoom om?

Zie het onderstaande filmpje om te zien hoe je een condoom precies omdoet.

1 Reageer op Soorten condooms

  1. Mooi pagina heb je hier gemaakt, zeer nuttige info allemaal. Iedereen zou ondertussen moeten weten wat he belang is van een condoom. En je kan ze tegenwoordig zelfs gratis krijgen op het internet

Reageer

Emailadres wordt niet getoond.


*